“Din sıradan insanlar için gerçek, aydınlar için saçma, iktidarlar içinse kullanışlıdır.” ~Seneca

EnglishTürkçe

Reina saldırısı

01 Ocak 2017

Reina saldırısı
Geçen sene tüm dünya olarak çok karanlık bir yıl geçirmiş olmamız nedeniyle dün sosyal medya hesaplarımızdan yeni yıl mesajı olarak "Daha özgür, daha hoşgörülü, daha adaletli ve daha yaşamaya değer bir yıl olması dileğiyle..." demiştik. Daha yeni yılın ilk saatlerinde gelen acı haber, bu dileklerimizin ne kadar naif ve maalesef ne kadar boş iyi niyet temennileri olduğunu acı bir şekilde gösterdi.

Tüm dünyada gittikçe şiddetlenen özellikle de seküler insanları hedef alan din motifli terör olaylarına bir yenisi daha eklendi. Yeni yılı kutlamak isteyen yüzlerce insanın eğlendiği bir eğlence mekanına saldıran teröristler, onlarca insanı aramızdan aldı. Bu ne ilkti ve görünen o ki maalesef ne de son olacak.

Özellikle son bir haftadır resmi/gayri resmi organlarca inanılmaz ve akıl almaz boyutlara varan yeni yıl kutlamalarını boykot söylemlerinin, yeni yıl kutlamanın dinen yanlış olduğunu belirten devletin resmi kuruluşlarının yaptığı açıklamalarla oluşturulan atmosfer sayesinde olayın gerçekleştiği dakikadan itibaren sosyal medya üzerinden ölen insanları aşağılayan, yapılan terör eylemini meşru gösteren pek çok mesajı dehşet içerisinde okuyoruz. Kutuplaşmadan beslenen malum kesimin, olayı nasıl haberleştirdiğini, nasıl yorumladığını şaşkınlıkla izliyoruz. Her terör olayında birlik beraberlik mesajları bekleyen insanların son olay karşısında kışkırtıcı ve failleri çarptırarak kendi siyasi çıkarlarını meşru gösterme derdinde olan kendine "muhafazakar" veya "dindar" diyen kesimin nasıl olayı provoke ettiğini yüzümüz kızararak izliyoruz.

Yapay örgüt suçlamalarıyla, zırva suçlamalarla tutuklanıp cezaevine tıkılanlara, sivil toplum örgütlerinin birer birer kapatılmasına karşılık her ne hikmetse yıllardır malum terör örgütünü açıkça destekleyen, yaptıklarının meşru olduğunu söyleyen insanların elini kolunu sallayarak gezdiğini görüyoruz!

Bu tip olaylardan sonra beylik, hamaset dolu açıklamalardan başka hiçbir şey yapmayan, kimsenin sorumluluk almadığı devlet yetkililerinin, herkesin artık alıştığı boş laflar eden sözde "terör örgütü uzmanları"nın haber kanallarında her olaydan sonra aynı lafları papağan gibi tekrarladığını artık görmek istemiyoruz! Artık yaşamanın mucize sayıldığı ülkede onlarca saldırının ardından hâlâ yetkili isimlerin hiçbir şey yokmuş gibi koltuklarında oturmalarından bıktık!

Bu üzücü olayda yaşamını kaybeden tüm insanların yakınlarına sabır diliyoruz. Kendi hayat tarzına uymayan insanlara karşı yapılan saldırılandan keyif alan, bunu sosyal medyada yazmaktan çekinmeyen insan görünümündeki varlıklara ne gibi hukuki yaptırım yapılacak onu da merakla bekliyoruz!
/var/www/html/sistem/ana/