“Gökyüzünden söz etmeleri, yeryüzünü sömürmek içindir.” ~Robespierre

KORSO başkanı Helmut Fink'in IBKA'ya ve Sapio ödülünü alan Ateizm Derneği'ne mesajı

10 Haziran 2017

"... Laikliğin kazanımlarından dönüp gericiliğe yönlenen günümüz Türkiye'si maalesef üzücü bir örnektir.

Bu zor şartlar altında cesareti ve direnciyle Sapio ödülünü -ki ödülün ismi "Ben kendi aklımı kullanıyorum" anlamına gelir- hak eden Ateizm Derneği'ni kutluyorum. IBKA'yı da kutlamam gerekiyor. Çünkü bu ödül konusunda göstermiş olduğu mantıklı seçim kararıyla tanrısız olmak, çaresiz olmak anlamına gelmediğini de göstermiş oluyor.

Aydınlanma sürecinin ışığının Almanya, Avrupa ve bütün Dünyada, önümüzdeki 40 yılda da laikleri birleştirmesi dileğiyle...

Candan selamlar."

Helmut Fink
KORSO Başkanı