“Ben bir ateistim, hepsi bu. Ben birbirimize karşı iyi olmaktan, başkalarına yardım etmekten başka bir şeye inanmıyorum.” ~Catharine Hepburn

EnglishTürkçe

Kader değil katliam!

30 Kasım 2016

Kader değil katliam!
Dün, bilim ve akıldan yoksun denetim mekanizmalarının sonucunda Adana'nın Aladağ ilçesindeki bir kız öğrenci yurdunda çıkan yangında 11 küçük kız çocuğu feci şekilde hayata veda etti. Olaydan sonra yetkililerin ve vatandaşların yaptığı açıklamalar ülkemizde hayatta kalmanın büyük bir mucize olduğunu bir kez daha gözler önüne seriyor.

Anayasamıza göre devlet her çocuğun eğitim hakkı devlet güvencesinde olmalıdır. Buna karşılık dün akşam yaşadığımız olayda da gördüğümüz gibi kendi köylerinde ortaokul olmadığı için ilçede kalan onlarca kız öğrenci, devletin yurdunun yıkılmış(!) olması nedeniyle neidüğü belirsiz, bir cemaate ait olduğu iddia edilen özel bir yurtta kalmaya mahkum bırakılmıştır.

Binada kullanılan yapı malzemelerinin ilgili yönetmeliklere aykırı olduğu apaçık ortada iken, anlaşılan o ki ya kağıt üzerinde bir denetim yapılmış ya da baştan savma bir denetim yapılmıştır. Tüm bunlara rağmen devlet yetkilileri ve yandaşları tarafından olayın "kader" olarak yorumlanması bir kez daha ülkedeki her felaketi, olmayan güçlere yıkmanın kolaycılığını gözler önüne sermektedir.

Ayrıca tüm ülkenin büyük bir üzüntü yaşadığı, daha küllerin soğumadığı günde, facianın gerçekleştiği Adana'da Diyanet'in 6 milyon liralık müftülük binası açılışı yapması akıl alır gibi değildir. Çocuklarımızın sağlıklı yurtlarda yaşatamayan devletin, 6 milyon liraya müftülük binası yapması eğitime ve insana verilmeyen değeri bir kez daha gözler önüne sermektedir.

Hayatını kaybeden çocukların ailelerine ve yakınlarına sabır dilerken olayın tüm yönleriyle en ince ayrıntısına kadar incelenmesini ve sorumlulardan acilen hesap sorulmasını bekliyoruz.

/home/ateizmdernegiorg/public_html/sistem/ana/