“Din sıradan insanlar için gerçek, aydınlar için saçma, iktidarlar içinse kullanışlıdır.” ~Seneca

EnglishTürkçe

Barbaros Şansal'a yapılan linç girişimini esefle kınıyoruz!

05 Ocak 2017

Barbaros Şansal'a yapılan linç girişimini esefle kınıyoruz!

Demokratik ülkelerde anayasa ve kanunlar, insanların söyledikleri başkalarının hoşuna gitsin ya da gitmesin, kişilerin ifade özgürlüğünü korur. Modern toplumlarda mahkemeler beğenilmeyen düşüncelerin bile dile getirilmesini garanti altına alır.

Bir k
işinin ifade biçimi hoşumuza gitmeyebilir, kişinin söyledikleri kanunlar tarafından suç olarak da tanımlanabilir. Bu gibi durumlarda; bu kişilere ceza verme ve/veya vermeme işi bağımsız ve tarafsız mahkemelerce yerine getirilmelidir.

Bu bakımdan Barbaros Şansal'a yapılan linç girişimi asla kabul edilemez buluyor ve en sert şekilde kınıyoruz! Linç girişimini gerçekleştiren ve olayın ardından sosyal medyada linç girişimini olumlayan gerek resmi makam sahipleri gerekse sıradan vatandaşlar hakkında gereken yasal takibatın ciddi bir şekilde başlatılmasını bekliyoruz.

Özellikle siyasi liderlerin bu tip konularda toplumu yasalar çerçevesinde hareket etmeye çağıran somut söylemler ve yaklaşımlar göstermelerini, saldırganların ve olayı olumlayan kişilerin bir an önce hukuka uygun olarak yargılanmaları için ellerinden geleni yapmalarını bekliyoruz.

/var/www/html/sistem/ana/