İstanbul’un Esenyurt ilçesinde bir vatandaş, sabah namazını bindiği dolmuşun içinde kıldı.

Tele1’in haberine göre sabah saatlerinde görenleri şaşırtan absürt  bir olay yaşandı. Henüz hava aydınlanmamışken dolmuşa binen bir vatandaş, yere seccadesini serdikten sonra sabah namazını kılmaya başladı. Bunu gören otobüstekiler namaz kılan vatandaşın videosunu çekti.

Son zamanlarda parkta, yolda namaz kılan kişileri görmüştük lakin sonunda bu gösteriye otobüste namaz kılmak da eklendi. 

Hutbelerde, namaz kılmanın bir adabı ve yeri olduğundan bahseden din adamları namazı adeta bir şov aracı haline getiren bu kişilere karşı şu ana kadar tek laf etmedi. Namazı evde veya gittiği iş yerinde kılmak yerine olabilecek en saçma yer olan dolmuşu seçmek ne gariptir! Ayrıca sürekli hareket eden bir araçta kıblenin de değişmiyor olması ilginç bir husus. 

Birilerinden olumsuz tepki alma saikiyle gerçekleştirildiği çok açık olan bir eylem bu, iyi niyetli değil yani. Bundandır ki onlara bekledikleri tepkiyi vermek yerine kendi kendilerini rezil etmelerini izlemek/izletmek daha mantıklı bir seçim gibi duruyor. İbadetini reklam aracı yapan bir dindardan her türlü kötü niyet beklenir çünkü.