Joe Biden’ın 2020 başkanlık seçimini kazanmak için yeterli oyu aldığının açıklanmasının ardından, Amerikalı Ateistler’in (American Atheists) başkanı Nick Fish aşağıdaki açıklamayı yayınladı. Ateizm Derneği olarak bu gelişmeleri takip ederken Amerika’daki düşünce yoldaşlarımızı kıskanmamak elde değil. Ne yazık ki hükümet yetkililerine vatandaş olarak taleplerimizi iletmek şöyle dursun, varlığımızı bile gerekçelendirmek zorunda kaldığımız bir toplumda yaşıyoruz. İnançsız bireyler olarak maruz kaldığımız maddi/manevi tehditler karşısında, hukuk ve ahlak sistemine güvenebileceğimiz demokratik, eşitlikçi ve seküler bir devlet yapısının oluşması için yürüttüğümüz mücadeleyi sürdürmekten başka çaremiz yok…

Seçilmiş Başkan Joe Biden ve seçilmiş Başkan Yardımcısı Kamala Harris’i bu seçimde aldıkları zorlu galibiyetten dolayı tebrik ediyorum.

Amerikan halkı oy verdi ve sesini duyurdu. Pandeminin ortasında rekor sayıda Amerikalının oy kullanmasına yardım eden ve ülke çapında düzenli, iyi yönetilen bir seçim yapılmasını sağlayan sayısız sandık çalışanının, yerel seçim yetkililerinin ve yorulmak bilmez gönüllülerin sıkı çalışmasını gönülden takdir ediyorum.

Umarım yeni gelen yönetim, belirli bir dini görüşü diğerlerinin üzerinde tutan dar görüşlü bir dini özgürlük vizyonu yerine, her dini görüşten Amerikalıyı temsil etme yükümlülüğünü ciddiye alır.

Çalışmalarımız, Beyaz Saray’da kim olursa olsun devam edecek. Dinin devletten mutlak olarak ayrılmasını talep etmek, dindar olanlar dahil tüm Amerikalıların haklarını korumaktadır. Yeni gelen Biden yönetiminin toplumumuzla verimli bir şekilde çalışacağını, ateistlerin ve dindar olmayan Amerikalıların da masada yer almasını temin edeceğini ve Washington’da gerçekleşen siyasi tartışmalarda sesimizi duyuracağını içtenlikle temenni ediyorum.

20 Ocak’tan itibaren Joe Biden ve yönetimi, önceki yönetimin dinsel eşitliği baltalayan ve sayısız Amerikalının haklarını riske atan tehlikeli politikalarını tersine çevirmek için acil adımlar atmalıdır. Seçilmiş Başkan, üreme sağlığı hizmetlerine erişimi güvence altına alan ve Amerikalı LGBTQ’ları ayrımcılıktan koruyan, ayrıca dindar sağlık hizmeti sağlayıcılarının ayrımcılık yapmasına izin veren boşlukları kapatan bir tasarı üzerinde çalıştı.

Bu vaatleri yerine getirmek için Biden Yönetimi ve yeni Kongre ile çalışmaya hazır ve hevesliyiz.”