Bildiğiniz gibi Ateizm Derneği, aydınlanma mücadelemize gönül vermiş üye ve gönüllülerimizin desteğiyle varlığını sürdürmektedir. Çalışma komisyonlarımız ise, emeğini ve vaktini bu mücadeleye bağışlayan çok sayıda destekçiyle çalışmalarını yürütmektedir. Bu komisyonlardan biri olan Yazı İşleri Komisyonu, Ateist Gazete dahil derneğin tüm yazılı içeriklerinin üretildiği çalışma grubudur. Dolayısıyla şimdi vereceğimiz haber, bizleri son derece mutlu etti ve aynı zamanda gururlandırdı: Komisyonumuzun değerli ve çalışkan emekçilerinden Erdem Yılmaz‘ın ilk şiir kitabı olan “Çoklu Yokluk” geçtiğimiz günlerde yayınlandı!

İmge, betimleme ve aforizmanın sürrealist örneklerinden oluşan bu kitap, aynı zamanda sarsıcı bir ateizm felsefesi içeriyor. Sigmund Freud’un “Kişi yaşamın anlamını ve değerini sorguladığı an hastadır” sözünden esinlenerek insan düşmanı tanrıları, iyiliğin celladı olan dinleri, insan hakları karşıtı teokratik ve muhafazakâr toplum ve devlet yapısını sorgulamaya başlayan bir insanın varoluşsal hastalığını tedavi etmeye, psikolojik evrimini gözler önüne sermeye ve varlıksal geninin şifrelerini çözmeye çalışıyor. Bu eser aynı zamanda seküler bilgelik peşindeki bir düşünce işçisinin, hatta bir düşünce çilekeşinin depresif, agresif ve ofansif bir hatıratı niteliğinde. Erdem Yılmaz, şiiri bu yolda yalnızca bir araç olarak kullanıyor. Bu kitap töz ve görüngü, benlik ve kimlik, hayvanlık ve tanrısallık arasına sıkışmış, modern zamanın seküler nihilistlerinin sözcüsü ve el kitabı olma iddiasında. Kitabı edinmek için buraya tıklayınız.

Erdem Yılmaz’ın farklı şiirlerinden birkaç örnek…

Tanrıya iman etmek insanı inkâr etmektir.
Bir tanrının ölümüdür bir insan ve her insan, insanın başladığı yerde tanrı biter.

Tanrı fikri, insanın aklını taşlaştıran
Bir Medusa’dır doğanın yüzünde
Hâlbuki gerçek yaratıcı insandır
Bakın, tanrıyı da yaratmadı mı!

….

Tanrıya inanıyorlar, oysaki tanrıya iman etmek insanı inkâr etmektir
Tanrı en büyük muhafazakârdır
Onlar, yarattıkları tanrıya ulaşmak için onun gibi acı çekerler, acı onların cennetidir