Son Dakika: Twitter hesabından yaptığı karikatür paylaşımı nedeniyle hakkında soruşturma başlatılan gazeteci-yazar Enver Aysever serbest bırakıldı.

Yazar Enver Aysever hakkında, Twitter hesabından yaptığı karikatür paylaşımı nedeniyle soruşturma başlatıldı.

Coronavirüs’ün yayılmaya ve her geçen gün daha sert önlemlerin alınmaya devam edildiği ülkemizde, umreden dönen hacıların karantinaya alınması, ibadethanelerin kapatılması ve duaların bu virüse karşı işe yaramaması (!) sebebiyle, kendilerini bilim karşısında yenik hisseden malum kesimin ve bu parodiye çanak tutanların durumunu en basit haliyle özetleyen bir karikatürdü bu. 

Ülkeye denetimsizce alınarak halk sağlığını tehdit eden umreciler hakkında soruşturma açılmazken, Enver Aysever hakkında TCK’nın 216/3. maddesi kapsamında başlatılan soruşturma anlamsızdır, provakatiftir ve bireyin anayasal hakkı olan ifade özgürlüğü ile çelişmektedir. Düne kadar inançları gereği kendilerine virüs bulaşmayacağını iddia eden ve çözümü dualarda arayan, şimdi ise nefesini tutmuş bilimden çare üretmesini bekleyen kesimin, içinde bulundukları durumu basitçe özetleyen bu karikatüre karşı takındıkları tavır, bu karikatürün gerçeği yansıttığının en güzel kanıtıdır.
Ateizm Derneği olarak Aysever’in ve düşünce özgürlüğünün yanındayız!
#EnverAyseverGazetecidir

0 cevaplar

Cevapla

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Bir yanıt yazın