Din tacirleri dünyanın her yerinde aynı: Koronavirüs salgınına kimisi el altından veya açıktan pazarladığı dualarla, kimisi de zemzem suyuyla ve benzeri hurafelerle çözüm bulunacağına inanıyor. Üstelik inanmakla da kalmıyor, halkı bu hurafelerle kandırarak adeta toplum sağlığını tehdit ediyor. Geçtiğimiz günlerde bunun bir örneğine daha tanık olduk. Polonya’nın Szczecin-Kamień bölgesinde görevli Başpiskopos Dzięga, kilise cemaatine gönderdiği mektupta şöyle dedi:

“İnananlar koronavirüs’ten korkmasın. Şeytan kutsal su karşısında çaresizdir…Şeytan, insan imanı karşısında apaçık çaresizdir. ‘İblisin kutsal sudan korktuğu gibi korkmak’ deyimi boşuna söylenmemiştir. Kutsal suya imanla yanaşmaktan korkmayın. Kiliseden korkmayın…Gözlerimizin önündeki ufacık bir virüs, tanrıyla ve onun kanunlarıyla savaşmaya hazır olan dünya devlerine büyük korkulardan birini yaşatıyor. Yine de Tanrı, bu virüsten üstündür. İsa mikrop ve virüs yaymaz. İsa bize yardım eder ve bizi iyileştirir.”

Neyse ki akıl sağlığı ondan daha iyi durumda görünen başka bir başpiskopos (W. Polak), alışkanlıkların değişmesi gerektiğini ve bunun bir sağlık ve güvenlik meselesi olduğunu bildirdi.

0 cevaplar

Cevapla

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Bir yanıt yazın